Bra skydd för din jakthund

Hunden är ett perfekt komplement för dig som tycker om att jaga. Att jaga innebär alltid risker och speciellt för din hund. Du bör därför göra allt för att din jakthund ska vara säker under jakten.

Skydda jakthunden

Inför jaktsäsongen gäller det för dig att göra din hund förberedd inför den kommande jakten. Den allra första förberedelsen är att se till att din hund är vältränad. Hundens arbete under jakten är väldigt fysiskt påfrestande. Med rätt träning minskar risken för att hunden skadar sig.

Det är bra att utrusta din hund med reflexer och skyddsväst eftersom det är mycket lättare att upptäcka hunden om den bär dessa. Hunden bör också ha en GPS-sändare fäst på sig. Det gör att du enkelt kan hålla koll på var hunden befinner sig.

Se till att din hund inte är kall och stel. Värm hunden ordentligt. Du kan också med fördel ge massage till din hund under dagens gång för att se till att hunden stelnar till.

Vanligaste skadorna

Jakthundar råkar vanligtvis ut för tre olika typer av skador. Det är sår- och stickskador, muskelsträckningar och trafikskador. Se därför till att kolla igenom hunden noggrant efter ett jaktpass.