Stimulans för hunden

Alla husdjur behöver någon form av stimulans, så även hundar. Vissa hundar behöver mer stimulans än andra men någon form av aktivitet är alltid bra att göra med sin fyrbente vän.

Förutom att gå på de dagliga promenaderna, som är bra för både dig och din hund så kanske den kräver än mer än bara det. Finns det en gårdsplan bakom huset så kan det fungera att bygga någon form av hinderbana och köra lite agility med hunden. Det finns mängder med produkter som hunden kan leka med både ute och inomhus.

Försök att köra någon form av aktivitetsträning med hunden om inte varje dag så någon dag i veckan. Det ä bra för hjärnan att få leta upp saker och ting och komma med detta till husse eller matte. En hund vill alltid vara till lags till den flock som dom tillhör och genom att tillgodo se dig som är högst i rang så blir det en nöjd och glad hund.

Efter avslutade träningspass så är det alltid skönt och mysigt att få vara inne och vila tillsammans med andra i flocken. Se till att hunden har en skön plats att vila på och om det är i din säng eller inte det låter vi vara upp till er, alla har vi olika åsikter om detta. Se också till att det alltid finns tillgång till friskt vatten, många hundar kan lära sig att visa när skålen behöver fyllas på, det är också en träning man kan hålla på med.