På promenad med hunden

Alla hundar behöver sina promenader, inte bara för det uppenbara att de ska kunna uträtta sina behov och få motion. Det är även ett sätt för hunden och dig att göra något tillsammans och känna samhörighet. För att promenaden ska bli så trevlig som möjligt för er båda är det viktigt att hunden inte har tråkigt.

Vad tycker hunden

Upplever du att din hund drar mycket eller att du har svårt att få kontakt med hunden under era promenader? Det kan faktiskt bero på att hunden inte tycker att du är intressant nog att följa. Det betyder inte att du är tråkig i hundens ögon, utan bara att det finns något annat som lockar mer. Att prata med hunden och hitta på små uppgifter som kan ge belöningar är en beprövad metod för att få hunden att sluta dra.

Glöm inte att leka lite också

Det kan vara mycket svårt att ge sin hund tillräckligt med motion för att den ska bli trött bara genom att du tar ut den och promenerar. Då kan du köpa något nytt och göra det lite extra roligt för din bästa vän genom att stanna vid en hundrastgård eller en äng för att låta hunden vara en hund och springa efter en kampleksak eller leka med andra hundar.