Fler djur i flocken

Det är inte ovanligt att man skaffar sig fler än ett djur i flocken. Har man ett intresse för djur så finns det alltid en chans att det blir fler familjemedlemmar. Så klart så gäller det att vara tydlig och ha regler för djuren så att det fungerar med flera olika djur. Som hund och katt är ju ett uttryck som man hört men det behöver inte vara ett problem om de får växa upp tillsammans.

Det gäller att vänja djuren med varandra. Låt det ta sin tid och tvinga aldrig djur att umgås med varandra. Vissa klicka bättre och det kan gå snabbt att de accepterar varandra. Det är som sagt mycket enklare om man tar exemplet hund och katt när de är valp och kattunge och de växer upp tillsammans. Det kan vara bra att inte lämna de ensamma tillsammans utan separerar djuren i var sitt rum om man ska åka iväg. Har man inte uppsikt kan ju vad som helst hända.

Det går så klart att träna de flesta djuren till acceptans mot andra djur. Det kan ta sin tid men det kan vara värt den tid som äggs ner på detta för att få en harmonisk flock. Två hundar kan ju ryka ihop fast de är av samma sort. Allt har med träning och att man får lära sig vad som gäller inom flocken. Som ledare i flocken så måste man säga ifrån om någon inte sköter sig som den ska.